Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални посети гроба му ден след

...
Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални посети гроба му ден след
Коментари Харесай

Майката на Навални отиде на гроба му след погребението

Майката на съветския опозиционен водач Алексей Навални посети гроба му ден откакто хиляди руснаци рискуваха да бъдат задържани на погребението му, с цел да отдадат респект на бореца против корупцията.

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин от повече от десетилетие, умря в арктическа затворническа колония предишния месец, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в " екстремизъм ", считани значително за политическо отмъщение за неговата съпротива против Кремъл.

Майка му Людмила Навалная посети гроба му на Борисовското гробище в южната част на Москва, Тя беше съпроводена от Алла Абросимова, майката на вдовицата на Навални Юлия Навалная.


Юлия Навалная, двете деца на двойката и братът на Навални живеят в чужбина и не участваха на погребението, където можеха да бъдат задържани поради опълчването им против на Путин. Юлия Навална даде обещание да продължи работата на брачна половинка си и сподели, че Путин е " умъртвил " Навални.

Журналистите на AFP видяха дребна група от опечалени да поставят цветя на гроба му и дълготрайно полицейско наличие на гробището, покрай крайбрежията на река Москва. В петък хиляди почитатели на Навални се редяха на опашка с часове, с цел да отдадат почитта си към 47-годишния мъж.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР